Lär känna oss!

Det är vi som är Torggummans ägg!

Vi på Torggummans ägg är ett familjeföretag i södra Dalsland som sedan 1948 levererat färska ägg till butiker i Västra Götaland. Torggumman är ett klimatsmart företag som älskar det vi gör, därför satsar vi stort på närproducerade ägg ifrån egna hönor och från lokala gårdar.

Äggen i våra kartonger är värpta av frigående höns inomhus och ekologiska höns inomhus med tillgång till utevistelse, som får mycket omsorg och engagemang av oss på Torggumman. Vi plockar äggen sedan tvättar, sorterar och kör vi ut dom med egna bilar till butiker nära dig.

Torggummans Ägg drivs idag av andra generationen med rötter och historia djupt i Dalsland.

Tillsammans med våra medarbetare driver vi stolt företaget mot en hållbar utveckling framåt på marknaden, inom djurhållning, kvalité och den senaste tekniken.

”Jag tror på att glada hönor värper goda ägg.”

– Caroline Högberg

En stolt hönsgård sedan 1948

Vår far/morfar Tage Hansson grundande Torggummans Ägg med 150 värphönor på gården utanför Färgelanda. Mycket har förändrats sedan företagets start 1948, men en sak har inte förändrats, det är kärleken till djuren och frigående höns.

För att sköta höns på den tiden fick man utfodra för hand, även vattnet fick bäras in till hönorna. Vår far/morfar har berättat att varje fredag eftermiddag kom foderleveransen, 3 ton foder som fick bäras i säckar uppför en liten trätrappa till andra våningen. Snacka om fredags nöje!

Han plockade äggen för hand i pappbrickor som sedan lades i trälådor för att kunna ha på cykeln. Sedan cyklade han till lanthandlarna inne i orten för att sälja sina ägg.

Familjeföretag grundat i goda värderingar

Våran historia är lång med många år ihop med våra hönor och ägget, men blicken har alltid fokuserat framåt och framtiden. Våra grundtankar är hönans välmående, hållbarhet, miljön och kvalité genom hela kedjan. Vi tror helhjärtat på god omtanke, respekt och noggrann hantering av djur, ägg och kund, ger en stabil hållbar utveckling. Miljön ska vara i fokus när vi ska fatta både vardagliga och strategiska beslut.

Hela vårat företag bygger på stor omtanke till hönan, sortera, packa och leverera lokalt goda ägg med hög kvalité. Vi känner en stor passion för det vi gör och jobbar tillsammans för att hela tiden utvecklas framåt.

Vi tror på det lokala ägget ifrån våra egna hönor och vi är stolta att leverera lokala ägg med hög kvalité till alla våra kunder.

En frisk höna, är en glad höna.

© Copyright - Torggummans Ägg